Bramborový guláš s klobásou

Bramborový guláš s klobásou je výtečným pokrmem, který zahřeje v chladných dnech a poskytne sytou chuťovou zkušenost. Následuje recept:

Ingredience:

  • 500 g brambor (oloupaných a nakrájených na kostičky)
  • 2 středně velké cibule (nasekané)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 200 g klobásy (nakrájené na plátky)
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 500 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku nebo rajčatového pyré
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel nebo kopr (nasekaný, na ozdobu)

Postup:

  1. Příprava Brambor:

    • Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Můžete je také nakrájet na tenké plátky, pokud preferujete.
  2. Smažení Cibule a Česneku:

    • Na hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej nebo máslo.
    • Přidejte nasekanou cibuli a restujte ji, dokud není sklovitá.
    • Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přidání Klobásy a Koření:

    • Přidejte nakrájenou klobásu do pánve a smažte ji, dokud nezezlátne.
  4. Přidání Brambor a Koření:

    • Přidejte nakrájené brambory do pánve a promíchejte s cibulí a klobásou.
    • Přidejte mletou papriku, sladkou papriku a kmín. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  5. Přidání Vývaru a Vaření:

    • Přilijte vývar do hrnce a přiveďte k varu.
    • Jakmile začne guláš vařit, snižte teplotu a nechte ho vařit asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
  6. Dochucení:

    • Přidejte rajčatový protlak nebo rajčatové pyré do guláše a promíchejte.
    • Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírování:

    • Hotový bramborový guláš s klobásou podávejte teplý, posypaný nasekanou čerstvou petrželí nebo koprem.
    • Můžete ho podávat samostatně nebo jako přílohu k chlebu či knedlíkům.

Tímto způsobem si můžete připravit chutný a sytý bramborový guláš s klobásou, který zahřeje vaše chuťové buňky a dodá energii na celý den!