Bramborový guláš s klobásou
Bramborový guláš s klobásou je výtečným pokrmem, který zahřeje v chladných dnech a poskytne sytou chuťovou zkušenost. Následuje recept:
Ingredience:
- 500 g brambor (oloupaných a nakrájených na kostičky)
- 2 středně velké cibule (nasekané)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 200 g klobásy (nakrájené na plátky)
- 2 lžíce oleje nebo másla
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 500 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- 2 lžíce rajčatového protlaku nebo rajčatového pyré
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petržel nebo kopr (nasekaný, na ozdobu)
Postup:
-
Příprava Brambor:
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Můžete je také nakrájet na tenké plátky, pokud preferujete.
-
Smažení Cibule a Česneku:
- Na hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej nebo máslo.
- Přidejte nasekanou cibuli a restujte ji, dokud není sklovitá.
- Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu, dokud nezačne vonět.
-
Přidání Klobásy a Koření:
- Přidejte nakrájenou klobásu do pánve a smažte ji, dokud nezezlátne.
-
Přidání Brambor a Koření:
- Přidejte nakrájené brambory do pánve a promíchejte s cibulí a klobásou.
- Přidejte mletou papriku, sladkou papriku a kmín. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
-
Přidání Vývaru a Vaření:
- Přilijte vývar do hrnce a přiveďte k varu.
- Jakmile začne guláš vařit, snižte teplotu a nechte ho vařit asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
-
Dochucení:
- Přidejte rajčatový protlak nebo rajčatové pyré do guláše a promíchejte.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
-
Servírování:
- Hotový bramborový guláš s klobásou podávejte teplý, posypaný nasekanou čerstvou petrželí nebo koprem.
- Můžete ho podávat samostatně nebo jako přílohu k chlebu či knedlíkům.
Tímto způsobem si můžete připravit chutný a sytý bramborový guláš s klobásou, který zahřeje vaše chuťové buňky a dodá energii na celý den!
