Buchta s tvarohem
Buchta s tvarohem je lahodné pečivo, které může být ideální jako sladká pochoutka k odpolední kávě nebo jako dezert po hlavním jídle. Následuje recept:
Ingredience:
Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 7 g suchého droždí
- 80 g cukru
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 80 g másla (rozpuštěného)
- Špetka soli
Na náplň:
- 500 g tvarohu
- 100 g cukru
- 1 vanilkový lusk nebo lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
Další ingredience:
- Máslo (na vymazání formy)
- Moučkový cukr (na posypání)
Postup:
Příprava těsta:
- V teplém mléce rozpusťte cukr a droždí a nechte působit asi 5 minut, než se začne tvořit pěna.
- Do mísy prosejte mouku a přidejte špetku soli.
- Do mouky přilijte rozpuštěné máslo, vejce a aktivované droždí s mlékem.
- Vypracujte hladké těsto a nechte ho v míse odpočinout přikryté utěrkou asi 1 hodinu, nebo dokud zdvojnásobí svůj objem.
Příprava náplně:
- Ve velké míse smíchejte tvaroh s cukrem, vanilkovým extraktem a vejci, dokud nevznikne hladká směs.
Sestavení buchty:
- Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu máslem.
- Vyválejte těsto na vále a rozetřete ho na pomoučeném vále na obdélník.
- Rozetřete náplň na těsto a rovnoměrně ji rozetřete.
- Natočte těsto s náplní na roládu.
- Položte roládu do formy a nechte ji odpočívat dalších 15-20 minut.
- Pečte buchtu v předehřáté troubě asi 30-40 minut, dokud není zlatavá.
Servírování:
- Hotovou buchtu nechte trochu vychladnout a posypte ji moučkovým cukrem.
- Podávejte teplou nebo studenou.
Tímto způsobem si můžete připravit lahodnou buchtu s tvarohem, která potěší všechny milovníky sladkého pečiva!
