Buchta s tvarohem

Buchta s tvarohem je lahodné pečivo, které může být ideální jako sladká pochoutka k odpolední kávě nebo jako dezert po hlavním jídle. Následuje recept:

Ingredience:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 7 g suchého droždí
  • 80 g cukru
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 80 g másla (rozpuštěného)
  • Špetka soli

Na náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový lusk nebo lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce

Další ingredience:

  • Máslo (na vymazání formy)
  • Moučkový cukr (na posypání)

Postup:

Příprava těsta:

  1. V teplém mléce rozpusťte cukr a droždí a nechte působit asi 5 minut, než se začne tvořit pěna.
  2. Do mísy prosejte mouku a přidejte špetku soli.
  3. Do mouky přilijte rozpuštěné máslo, vejce a aktivované droždí s mlékem.
  4. Vypracujte hladké těsto a nechte ho v míse odpočinout přikryté utěrkou asi 1 hodinu, nebo dokud zdvojnásobí svůj objem.

Příprava náplně:

  1. Ve velké míse smíchejte tvaroh s cukrem, vanilkovým extraktem a vejci, dokud nevznikne hladká směs.

Sestavení buchty:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu máslem.
  2. Vyválejte těsto na vále a rozetřete ho na pomoučeném vále na obdélník.
  3. Rozetřete náplň na těsto a rovnoměrně ji rozetřete.
  4. Natočte těsto s náplní na roládu.
  5. Položte roládu do formy a nechte ji odpočívat dalších 15-20 minut.
  6. Pečte buchtu v předehřáté troubě asi 30-40 minut, dokud není zlatavá.

Servírování:

  1. Hotovou buchtu nechte trochu vychladnout a posypte ji moučkovým cukrem.
  2. Podávejte teplou nebo studenou.

Tímto způsobem si můžete připravit lahodnou buchtu s tvarohem, která potěší všechny milovníky sladkého pečiva!